Caveman

Caveman_«Υπερασπίζοντας τον Άνθρωπο των σπηλαίων»

Το έργο «Defending the «Caveman» είναι μια κωμωδία που γράφτηκε από τον Αμερικανό ηθοποιό και κωμικό Rob Becker. Είναι ένα μείγμα stand-up comedy, διάλεξης, και θεραπείας, που επιχειρεί να επιλύσει τον υποτειθέμενο πόλεμο μεταξύ των δύο φύλων.
Το παιχνίδι (ρόλος) καταφέρνει να σταθεί από την ανδρική άποψη, ωστόσο είναι φιλικό και με την θηλυκή πλευρά των ζητημάτων που αναφέρονται στην παράσταση, καθώς ο συγγραφέας περιγράφει το έργο ως «ένα όχημα για την προβολή των ανδρικών συναισθημάτων, οι οποίοι τα εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο. »Αναφέρεται στις παρεξηγημένες σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, στη διαφορετικότητα της αντιμετώπισης των καταστάσεων,
μιλώντας για τις αλήθειες και τις παρεξηγήσεις περί αρσενικού και θηλυκού φύλου, οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες απλά είναι προγραμματισμένοι διαφορετικά, αλλά συμβαδίζουν, αποζητώντας και θέλοντας τελικά ο ένας τον άλλον.
Το έργο έχει συναρπάσει εκατομμύρια θεατρόφιλους σε όλο τον κόσμο σε αποτέλεσμα να γίνει παγκόσμια επιτυχία. Μεταφράστηκε σε 16 γλώσσες και έχει πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 45 χώρες και πάνω από 150 πόλεις έως σήμερα.
Η Chicago Sun Times έγραψε «Είναι εξωφρενικά αστεία και εκπληκτικά γλυκειά η παράσταση εξερευνώντας το χάσμα των δύο φύλων» και η New York Times έγραψε ότι έχει κάνει την υπεράσπιση του ανθρώπου των σπηλαίων «ένα κωμικό φαινόμενο». Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του «Caveman» και μετονόμασε την οδό 44 West σε «Caveman» Way.
Η παράσταση «Caveman» εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά σαν τη μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway! Σήμερα, περισσότεροι από 40 ταλαντούχοι ηθοποιοί ερμηνεύουν το σόλο ρόλο της κωμωδίας σε όλο τον κόσμο.

 
Στην Ελλάδα το ρόλο του «Caveman» ανέλαβε να ερμηνεύσει ο πολυτάλαντος και αγαπημένος ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης, στο θέατρο CORONET όπου για πέντε συνεχείς θεατρικές περιόδους η παράσταση παίζεται με μεγάλη επιτυχία. (Να αναφέρω ότι το 2007, έτος που ξεκίνησε η παράσταση και για δύο σεζόν το ρόλο ενσάρκωναν οι ηθοποιοί Γεράσιμος Γεννατάς και Χριστόδουλος Στυλιανός. )Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης συνέχισε την επιτυχία από το τρίτο χρόνο, λέγοντας για το έργο: «Ευτυχής συγκυρία για έναν ηθοποιό να μπορεί να καταθέτει την πολυετή προσπάθεια πάνω σε αυτό το εξαιρετικό κείμενο. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας με τον πιο απλό τρόπο και μέσα από το χιούμορ μάς φέρνει αντιμέτωπους με την αλήθεια μας. Με αφοπλιστικές ατάκες, με μελετημένες αυξομειώσεις εντάσεων αλλά και ρυθμολογίας, μας χαρίζει ίσως ένα από τα πιο απολαυστικά κείμενα που διάβασα ποτέ μου. Με όλες μου τις δυνάμεις προσπαθώ ώστε να ανταποκριθώ στις υψηλές προδιαγραφές του Rob Becker». 
  
 
[Τη φετινή χρονιά τo ρόλο ενσαρκώνει ο Ζήσης Ρούμπος, ένας νέος ηθοποιός ο οποίος μας συστήθηκε μέσα από τηλεοπτική εκπομπή μεγάλου καναλιού. Το υποκριτικό του ταλέντο έκανε το Βλαδίμηρο Κυριακίδη να τον ξεχωρίσει και να του δώσει με εμπιστοσύνη τη σκυτάλη του νέου «Caveman», συνεχίζοντας την επιτυχία στο θέατρο Coronet στην Αθήνα.]

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης θέλοντας να ιντριγκάρει, να προβληματίσει και να κεντρίσει και το κοινό της βορείου Ελλάδας έρχεται στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα προσπαθώντας να απαντήσει στο. . . προϊστορικό ερώτημα «γιατί δεν τα βρίσκουν οι άντρες με τις γυναίκες;» μέσα από τον ξεκαρδιστικό μονόλογο του «Caveman».

Από τη Δευτέρα 8 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 θα δώσει παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη  Θέατρο "Χόρος".
Και στις 6 Απριλίου θα δωθούν δύο παραστάσεις την ίδια ημέρα για το θεατρόφιλο κοινό της Καβάλας.
Μόνο για δύο παραστάσεις στις 18. 00 & 21. 15 το Σάββατο 6 Απριλίου στην Καβάλα στο Apollon Cinema.

Μία κωμωδία που. . . ξεκοκαλίζει τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. . . τρυπάει κατ'ευθείαν στο κόκκαλο. . . και ξεθάβει τα κόκκαλα από το χώμα, σχηματίζοντας τον προιστορικό ανθρώπο με σάρκα και οστά ως απομηχανής θεό για να απαντήσει στα ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Ένας Νεάτερνταλ θα μας σώσει. . .

___Ελένη Ιωάννου

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις