Τα φαντάσματα του ευρωπαϊκού φρουρίου του Χίτλερ

 Τα φαντάσματα του ευρωπαϊκού φρουρίου του Χίτλερ.
Ο φωτογράφος Jonathan Andrew αποθανατίζει  τις  εικόνες, τα χαλάσματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποθήκες στην Ολλανδία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.
 

 
 
Ο Jonathan Andrew  ζει στο 
Άμστερνταμ, από όπου ξεκίνησε τη φωτογραφική του οδύσσεια το 2009 και σήμερα έχει επισκεφθεί όλη την Ευρώπη.

«Βρήκα αρχικά τη γεωμετρία και το σχήμα των δομών συναρπαστικό και το γεγονός ότι ήταν εγκαταλελειμμένες να στέκονται μόνες σε μία φάρμα ενός αγρότη ή σε μια παραλία».

Jonathan Andrew Photography 




O φωτογράφος συνέλαβε αυτές τις τρομακτικές στοιχειωμένες εικόνες των καταφυγίων που εγκαταλείφτηκαν από τους Γερμανούς.
Ξεκίνησε να φωτογραφίζει τα ερείπια για την αισθητική τους, αλλά λέει ότι ήταν  «αδύνατο να αλλάξει το γεγονός από ό, τι συμβολίζουν τα κτίρια»
Μία απίστευτη κτιριακή κατασκευή ήταν ένα παρατηρητήριο από ένα γερμανικό κατεστραμμένο αεροδρόμιο που οι Σύμμαχοι βομβάρδισαν με ξύλινες βόμβες.
Αυτές είναι οι Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αποθήκες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο τοπίο ως γλυπτά από μπετό, ηχώ της μεγαλύτερη σύγκρουσης στην ιστορία.
Ο Jonathan Andrew πήγε πίσω στο χρόνο στον καιρό του πολέμου, στα εδάφη των Κάτω Χωρών, της Γαλλίας, του Βελγίου και ακόμη και της Σκωτίας για να αποθανατίσει αυτές τις υπέροχες εικόνες.
Από αρχιτεκτονικής απόψεως είναι ογκώδεις δομές από οπλισμένο μπετό.Αυτή η αυστηρή ομορφιά των κατασκευών η συμπαγής δομή των κτιρίων άντεξε τη μανία του πολέμου και το πέρασμα του χρόνου.

 


Για περισσότερες πληροφορείες για το φωτογράφο και το έργο του επισκεφθείτε το: www.jonathanandrewphotography.com.

Οι φωτογραφίες είναι από Jonathan Andrew Photography.

 

___Ελένη Ιωάννου

Επισκεφθείτε το wikishareideas.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις