«Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του» Σεμινάριο Φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλλη



Σεμινάριο Φωτογραφίας
από τον Πλάτωνα Ριβέλλη
«Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του»

Οργάνωση
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο, οργανώνει στους Δελφούς από την Παρασκευή 18 έως και τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 σεμινάριο με θέμα «Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του».
Στο σεμινάριο, που θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες (17.00-20.00 κάθε μέρα) θα διδάξει ο Πλάτων Ριβέλλης.

Ο Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία προσεγγίζει τον άνθρωπο, όχι μέσα στη ροή της ζωής, αλλά ως μεμονωμένη, αυτόνομη απεικόνιση. Είτε πρόκειται για το πρόσωπο, είτε για το σώμα, η φωτογραφία έχει τη δύναμη να μας αποδώσει -συχνά παράλληλα- μια απολύτως ρεαλιστική ανθρώπινη παρουσία, όπως μπορεί να το κάνει ο κινηματογράφος, και μια απεικόνιση στα όρια της εξιδανίκευσης και της εικαστικής μεταμόρφωσης, όπως μπορεί να κάνει η ζωγραφική. Μέσα από συζητήσεις και παραδείγματα ο ομιλητής θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες, ώστε να αποπειραθούν κατά τις πρωινές ώρες του σεμιναρίου να μεταμορφώσουν σε φωτογραφική απόδοση τη ζωντανή παρουσία ανθρώπων που θα τους εμπιστευθούν το πρόσωπο και/ή το σώμα τους για αυτή την καλλιτεχνική εξερεύνηση. Στη διάρκεια των απογευματινών συναντήσεων θα κριθούν και θα αναλυθούν οι πρωινές απόπειρες, με παράλληλη επέκταση της κριτικής αυτής και σε παλαιότερες φωτογραφίες των συμμετεχόντων με την ίδια θεματολογία. Απώτερος στόχος, όπως κάθε χρόνο, η δημιουργία μιας ομαδικής έκθεσης, με την επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη, η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών τον Οκτώβριο του 2018.
Κόστος και διαμονή
Το κόστος για την παρακολούθηση του τετραήμερου σεμιναρίου ορίζεται στα € 80,00.
Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του μισού από το ανωτέρω ποσό (δηλ. € 40,00) σε όσους εκ των ενδιαφερομένων δηλώσουν εκ των προτέρων ότι θα παρακολουθήσουν μόνο το διήμερο Σάββατο 19-Κυριακή 20 Μαΐου.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο (καθώς και τυχόν συνοδοί τους) μπορούν, εάν το επιθυμούν, να διαμείνουν στον Ξενώνα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Το κόστος διαμονής με ημιδιατροφή (τέσσερις διανυκτερεύσεις σε δίκλινοδωμάτιο με πρωινό και  τέσσερα συνολικά γεύματα) είναι  120,00.  Όποιος παρακολουθήσει μόνον το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής θα καταβάλει το μισό του ανωτέρω ποσού (€ 60,00). 
Η δυνατότητα διανυκτέρευσης σε μονόκλινο δωμάτιο (με περιορισμένο αριθμό παρεχομένων δωματίων) ισχύει μόνο για το πλήρες πρόγραμμα (18-21 Μαΐου) και η χρέωση είναι € 200,00.
Επισυνάπτεται δήλωση συμμετοχής στο σεμινάριο, η οποία πρέπει να αποσταλεί συμπληρωμένη ώς τις 12 Απριλίου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου Δελφών (conferences2@eccd.gr).
Οι ενδιαφερόμενοι  θα δηλώσουν, επίσης, εάν επιθυμούν να αποδεχτούν την προσφορά διαμονής στον Ξενώνα του Κέντρου Δελφών, της οποίας μπορούν να επωφεληθούν και οι συνοδοί τους.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας τόσο για τη συμμετοχή όσο και τη διαμονή. Θα προτιμηθούν οι δηλώσεις συμμετοχής που θα αφορούν στο σύνολο του προγράμματος των τεσσάρων ημερών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν προκαταβολή € 40,00 για εγγραφή στο πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου (ή € 20,00 για παρακολούθηση μόνο το Σαββατοκύριακο Η προκαταβολή για διαμονή στον Ξενώνα είναι το 50% του συνολικού ποσού.
Τραπεζικός λογαριασμός:
ALPHA BANK
Λυσικράτους 6
10558 Αθήνα
Αριθμός λογαριασμού: 014-177-00 2002-000010
Swift Code: CRBAGRAAXXX
Iban: GR 44 01401770177002002000010
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ
Προθεσμία για κατάθεση προκαταβολής και οριστικοποίηση εγγραφής στο πρόγραμμα: 27 Απριλίου 2018
Σε περίπτωση ακύρωσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
Πληροφορίες:
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Φρυνίχου 9, 10558 Αθήνα
Τηλ. (+30) 210 3312781 (10.00-15.00)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις